Kip in vijfkruidenmarinade, sperzieboontjes en gebakken rijst
2 personen
30 minuten
Hoofdgerecht
Bereiding
-
Maak een marinade van de ketjap, het vijfkruidenpoeder, het uitgeperste teentje knoflook, 1 eetlepel olie en wat peper;
-
Snijd de kipfilets in de lengte in tweeën;
-
Bestrijk de stukken filet met het mengsel en laat dit in de koelkast afgedekt enkele uren intrekken;
-
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking;
-
Maak de sperziebonen schoon;
-
Pel de ui en snijd hem klein;
-
Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de stukken kip in 10 minuten gaar en bruin;
-
Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar;
-
Fruit de ui en de kerrie in de rest van de olie en bak de rijst mee;
-
Serveer de kip en de sperziebonen bij de rijst.
Ingrediënten
-
1 eetlepel ketjap manis
-
1 theelepel vijfkruidenpoeder (mengsel van steranijs, sechuanpeper, venkel, kaneel en kruidnagel)
-
1 teentje knoflook
-
2 eetlepels olie
-
2 kleine kipfilets
-
120 gram zilvervliesrijst
-
400 gram sperziebonen
-
1 ui
-
2 eetlepels vloeibare margarine
-
3 theelepels kerriepoeder
Voedingswaarden
-
Energie
-
Eiwit
-
Koolhydraten
-
Waarvan suikers
-
Vet
-
Waarvan verzadigd vet
-
Vezels
-
Zout
- 580 kcal
- 35 gram
- 55 gram
- 8 gram
- 25 gram
- 4 gram
- 9 gram
- 0,5 gram